Nationale ModderDag

27 juni 2014 

Ga naar www.ModderDag.nl voor de officiele ModderDag website.

 

Om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten is in Nepal het idee voor 'International Mud Day' ontstaan.

In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Elke keer is het een groot succes en doen meer organisaties (scholen, souting, kinderopvang) mee. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens International Mud Day ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kan spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

 

   

 

et internationale succes en het belang voor de duurzame en evenwichtige ontwikkeling van kinderen maakt dat International Mud Day ook in Nederland een plaats moet krijgen in kinderopvang, scholen en bijvoorbeeld jeugdverenigingen. Daarom introduceerde Veldwerk Nederland in 2013 ModderDag in Nederland. Veldwerk Nederland werkt daarbij nauw samen met Schuttelaar & Partners.